CINC ANYS

La cultura catalana, i les cultures en general, necessiten de referents per vertebrar-se i significar-se dins un context global i glocal. La memòria i l’activació d’aquesta són elements claus per fer-nos entendre la rellevància del nostre entorn, per representar-lo i per estimar-lo. Sense la cultura, de fet, no existim.I la cultura són persones que individualment i col.lectivament articulen universos. Carles Fontserè el podríem inscriure dins d’aquest grup i el motiu d’aquesta trobada és el d’aconseguir no perdre l’esperit que ell va emprendre.

En el cinquè aniversari de la mort de l’artista (2012), posar de relleu la figura de Carles Fontserè a través d’activitats que posin de relleu les seves diferents facetes artístiques i intel.lectuals (cartellista, pintor, escriptor, periodista…) malgrat que s’intentarà posar èmfasi en un apartat que resta poc conegut i d’enorme importància estratègica en el segle XXI: la de fotoperiodista. Una vessant que resta acompanyada per un fons fotogràfic de primer ordre, que està ubicat a l’estudi de Fontserè a Porqueres. Un material que no està essent prou aprofitat.

Des de bonart cultural i la Fundació Lluís Coromina (El Puntal, Espai Eat Art i Lluís Vilà Showroom), conjuntament amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles i Porqueres, i amb la complicitat de Terry Broch, dona de Carles fontserè, es va iniciar el repte d’engegar aquest seguit d’activitats. Així mateix, el Departament de Cultura de la Generalitat, a través del seu representant a Girona, també forma part d’aquest comitè inicial impulsor que ara obrim a un ventall més ampli de la societat gironina i catalana.

Des de Bonart Cultural hem creat el  logotip del cinquè aniversari de la mort del mític Carles Fontserè, dedicat a la commemoració del cinquè aniversari de la seva mort.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s