ACTIVITATS

EXPOSICIONS:

  •  “Carles Fontserè: photocitizen”, una aproximació a la vessant d’aquest creador a través de la visió d’edificis i persones de París, Roma, Nova york, Ciutat de Mèxic i Barcelona. Fundació Lluís Coromina – El Puntal (C/ Girona, 155- Banyoles).Del 14 de setembre al 13 d’octubre. Inauguració el 14 de setembre a les 20h.
  • “Fontserè i les joguines”, una selecció de les fotografies de Fontserè, Dalí i les joguines, i de les visites al Museu, així com una tria de peces que més el van interessar. Museu del Joguet de Catalunya. (Carrer de Sant Pere,1, Figueres). Del 30 d’agost al 31 d’octubre.
  • “Showroom – Carles Fontserè”, muntatge amb les fotografies de la col.lecció contemporània de la fundació i altres documents inèdits. Fundació Vila Casas – Palau Solterra (C/ de l’Església, 10. Torroella de Montgrí). Del 29 de setembre al 31 de desembre.
  • “Retrospetiva fotogràfica Fontserè”, recull de les fotografies més emblemàtiques que l’autor havia seleccionat en exposicions que coordinà. Espai d’exposició virtual bonart / siestv (www.bonart.cat/espai-art, http://www.sies.tv/exposicio/). Novembre.
  • “Fontserè: lumens i espectres”, una aproxiamció sintètica a les visions nocturnes de les ciutats i al tractament de la llum en imatges en blanc i negre. Arts Santa Mònica (La Rambla, 7 – Barcelona). Any 2013.

En preparació: 

-Museu de l’Exili – la Jonquera (MUME)

-Sales de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà.

PRESENTACIONS:

  • Monogràfic revista bonart, amb articles de Núria F.Rius, Daniel Giralt-Miracle, Glòria Bosch, Lluís Costa i Ricard Planas. Fundació Vila Casas – Palau Solterra (C/de l’Església, 10. Torroella de Montgrí).
  • La 22 de Carles Fontserè, presentació dels diferents volums de les memòries de l’artista. Llibreria 22 (C/ Hortes, 22, Girona). 14 de desembre a les 19h.
  • Catalan International View. Portada i reportatge, de la revista catalana de geopolítica global, escrita en anglès i impulsada per Víctor Terradellas i Francesc de Dalmases.

Activitats ja realitzades:

  • Espectacle titulat Obrint el món. Banyoles, 10 de Gener de 2012.

Aquesta primera activitat s’endinsà en els universos de Teresa Pàmies (Balaguer, 1919) i de Carles Fontserè (Barcelona, 1916-Girona, 2007). Fou una proposta produïda pel Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, dins del cicle La paraula a l’exili.

A través de la paraula s’expressen, en aquesta proposta de lectura viva, experiències de les quals tants escriptors han deixat constància en la seva obra escrita.Persones que van viure la catàstrofe dels successos del 1936 en endavant i que, per damunt de tot, ens han llegat l’exemple del compromís incondicional amb la lluita per la dignitat i amb la llibertat a tots els seus efectes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s